بریج دندان | مزایای بریج دندان چیست؟ | انواع بریج دندان

بریج دندان

بریج دندان

اگر دندان خود را از دست بدهید، متخصص با استفاده از بریج دندان، فاصله بین آنها را اصلاح خواهد کرد. منظور از بریج دندان، یک دندان مصنوعی است که از آن به عنوان پنتیک ( پانتیک) نیز یاد می‎شود. پنتیک با استفاده از دندان‎های کناری در محل خود ثابت خواهد شد. جنس آن می‎تواند طلا، آلیاژ، چینی و یا مواد ترکیبی باشد، اما معمولا برای حفظ زیبایی از پرسلین استفاده می‎کنند تا یکدستی دندان‎ها حفظ شود. به این ترتیب پنتیک مانند دندان‎های طبیعی به نظر خواهد رسید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با مشاورین دندانپزشک زیبایی دکتر فرهنگی در قسمت تماس با ما در ارتباط باشید.

بریج دندان

مزایای بریج دندان چیست؟

از جمله مزایای پنتیک می‎توان به این موارد اشاره کرد:
خط لبخند شما دوباره بازیابی خواهد شد. با از دست دادن دندان، جای خالی آن ظاهر نامناسبی را به فرد خواد داد. این امر هنگام صحبت کردن و خندیدن بیش از هر زمان دیگری خود را نشان خواهد داد. به همین دلیل برای فرد بسیار آزار‎دهنده خواهد بود.
با استفاده از این تکنیک، جویدن غذا برای فرد آسان خواهد شد. از دست دندان سبب می‎شود تا در جویدن اختلال بوجود آید. این امر در طولانی مدت، سلامتی معده را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.
با از دست دادن دندان، محل خالی آن بر زیبایی چهره تاثیر خواهد گذاشت.
هر دندان، وظیفه خاصی دارد. با ازدست دادن یکی، به طرز ناخودآگاه سعی خواهید کرد با استفاده از سایر دندان‎ها، جای خالی آن را پر کنید. این امر ممکن است باعث ایجاد ناراحتی فک شود. بریج دندان راهی مطمئن برای پرکردن دندان از دست رفته است.
همچنین زمانی که یک دندان را از دست می‏دهید. به مرور زمان، جای خالی آن با حرکت سایر دندان‎ها پر خواهد شد. این امر سبب می‎شود تا دندان‎ها از محل اصلی خود حرکت کنند.

بریج دندان

انواع بریج دندان

به طور کلی بریج دندان به چهار دسته کلی تقسیم می‎شود:
• بریج سنتی
• بریج باند شونده با رزین
• بریج کانتی لور
• بریج‎های حمایت شده توسط ایمپلنت

1- معرفی بریج دندان سنتی

بریج سنتی از انواع رایج آن است. این دندان‎های مصنوعی به صورت ثابت در دهان قرار خواهند گرفت. در این روش دندان مصنوعی دارای دو تاج است. برای اینکه فضای خالی پر شود، باید دو دندان کناری کمی تراشیده شوند تا فضا به اندازه کافی برای کاشت بریج فراهم شود. از این موضوع به عنوان مهمترین نقطه ضعف این نوع از بریج‎ها یاد می‎شود. چرا که در این حالت مینای دندان از بین خواهد رفت. در صورتی که مینای دندان از بین برود، دیگر قابل ترمیم و بازسازی نخواهد بود. از این روش زمانی استفاده می‎شود که دندان‎های کناری طبیعی باشند. برای ساخت آنها معمولا از پرسلین استفاده می‎کنند.

بریج دندان

2- بریج باند شونده با رزین

منظور از بریج باند شونده با رزین همان بریج مریلند است. در این روش نوع اتصال بریج متفاوت است. در بریج مریلند دیگر خبری از تاج‎های دندان نیست، بلکه در دو طرف دندان مصنوعی، یک زائده فلزی قرار خواهد گرفت. دندان با استفاده از آنها در محل خود ثابت خواهد شد. در این حالت این زائده‎های فلزی در پشت دندان‎های طبیعی قرار خواهند گرفت. از جمله مزایای این روش این است که دیگر لازم نیست تاج دندانهای کناری تراشیده شوند. به این ترتیب دندان‎های طبیعی بدون کمترین دستکاری در محل خود باقی خواهند ماند. برای این منظور بهتر است که دندان‎های کناری سالم باشند. چنانچه دندان‎های کناری پر شده باشد، استفاده از این روش چندان مورد توجه قرار نخواهد گرفت.
از جمله نقاط ضعف این شیوه درمانی، می‎توان به استحکام آن اشاره کرد. میزان استحکام آن از بریج‎های سنتی بسیار کمتر است. در این تکنیک از چسب و رزین برای محکم کردن بریج استفاده خواهد شد، به همین توان آنها محدود است. به همین دلیل پیشنهاد می‎شود به جای آن دسته از دندان‎هایی که فشار بیشتری را تحمل می‎کنند، استفاده نشود. برای مثال بریج مریلند نمی‎تواند گزینه مناسبی برای دندان‎های آسیاب باشد.

3- بریج کانتی لور

بریج دندان کانتیلور به بریج معلق نیز مشهور است. برای اتصال آن به یک دندان سالم در قسمت چپ و یا راست نیاز خواهید داشت. به طور کلی از آن برای پر کردن دندان‎هایی استفاده می‎شود که تحت فشار کمتری واقع هستند. نحوه اتصال آن شبیه بریج سنتی است. برای این منظور لازم است تا سطح مینای دندان مجاور تراشیده شود، به همین دلیل دندان مجاور باید سالم باشد.

بریج دندان

4- بریج‎های حمایت شده توسط ایمپلنت

در این بریج دندانی، شخص بیش از یک دندان خود را از دست داده است. در این حالت پانتیک با استفاده از ایمپلنت در محل خود قرار خواهد گرفت. به همین منظور لازم است تا بیمار تحت جراحی لثه قرار گیرد. در مرحله اول جراحی، پایه‎های ایمپلنت نصب خواهند شد و در مرحله بعدی، دندان‎های مصنوعی بر روی آن قرار داده می‎شوند.
چنانچه از بریج‎های دندانی به درستی مراقبت شود، 5 تا 15 سال دوام خواهند داشت. در بعضی از مواقع استفاده از این روش به جای ایمپلنت ارجعیت دارد. برای مثال، می‎توان به هزینه و طول درمان آن اشاره کرد. هزینه ایمپلنت بسیار بیشتر از این تکنیک بوده و همین طور، مدت زمان درمان نیز طولانی‎تر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *